Velkommen - Schapendoes > Nyheder- schapendoes > I-kuld nyheder
 
 
 
 
 

I-kuld nyheder

12. Juni:  Stort tillykke til I-kuldet som i dag bliver ½ år.

12. juni. Så var det idag, vi havde besøg af 0. og 1. kasse fra Køng Idræts friskole. De havde cirkus-emne, så det fuldt vi op på her hos os. Der blev trænet med geder, heste og selvfølgelig hundene. Det er sjovt med gamle Aktia på snart 12 år. Hun ELSKER når vi har den slags arrangementer. Denne gang ventede vi med hundedelen til sidst, men den gamle tøs, havde stresset sig selv helt op, så da vi hentede hende om til børnene, var det lige så hun sitrede, pev og hylede. Af sted gik det, om til ungerne som pænt sad på jorden og ventede på hende, Fjante og Isador. Samtlige børn som ønskede det fik kontakt. Hun var simpelthen i den syvende himmel. Skønt med sådan en dejlig gammel hund, som bestemt ikke ved at hun snart fylder 12. :-)

April 2012

Baxter 4 måneder

Baxter: "Godt med en lille elefant, når nu man bliver træt!"

Marts 2012

                En lille hilsen fra Figo - som rigtig hygger. Han er da vist rigtig faldet til hos Joan og Lars.

Baxter øver sig på cykeltræning hos Karen i Odense.

Februar 2012

15. feb. I er simpelthen nød til at se de to billeder af Tess og Jill, som i den grad nyder hinanden. De har været sammen i 5 dage. Tak til Vibeke og Peter.

SKØØØØØNT at være to !

13. feb. Så er det hvalpeeventyr slut.

Fredag rejset Jill, Iggi og Ivalo (nu Ingeborg) og i går tog vi afsked med Isolde (Liva). Tilbage er nu kun vores lille Buksetrold (Iris Isador). Det har bestemt ikke været nogen slem oplevelse for Fjante at de tog af sted - tvært imod. Hun nød tydelig, at hun nu rent fysisk kunne nå gulvet når hun gav dem mad:-). I den sidste tid med alle 9, svævede hun til tider lidt i luften, når de koblede på. Hun giver sadig mad til Isador, men der er sat lidt begrænsninger på fra Fjantes side.

OG hvalpene.?? Alle meldinger er at de stortrives. De beskrives som fuldstændig trygge, utrolig nemme, dygtige og helt fantastisk dejlige ... heldigvis :-). Nogen kan holde sig en helt nat, andre går pænt på avisen og så bliver der ellers trænet i at være alene hjemme, og miljøtræning. Der bilver virkelig arbejdet på sagerne hos de nye hvalpefamilier, det er super godt gået. Tusind tak for det alle sammen. Og ikke mindst TUSIND TAK for alle jeres mail og sms'er - vi er bare SÅ glade for jeres tilbagemeldinger og spørgsmål.

Vi kan også slå fast at dette kuld er super til at køre bil. Turen til Odense, Vejle og de 5 til Sjælland forløb på nøjagtig samme  måde. Efter 5-10 minutter faldt hvalpene i søvn og sov hele vejen. De blev vække ved ankomsten til deres nye hjem, sat ud og fik tisset med det samme. Herefter blev huset og omgivelserne glad undersøgt. De er da bare gode de små.

Se lige lidt stemningsbilleder nedenfor fra deres nye hjem - og hjemturen.

Indigo Jill - i bilen på vej til Sjælland

Jille hygger med moster Tess - de er allerede gode sammen.

Baxter hygger hos Karen i Odense

Iggi og Theo hygger

7. feb. Så rejser de.

Ingolf (Figo), Ina, Isak (Baxter) og Idon (Marley) er nu rejst, og hvalpegården viker allerede meget tom. Ikke at der stadig er gang i dem, og at de kan få kollektive hjerneblødninger, så papkassen med sikkerhed er helt død. Men der er en mærkbar ændring - nu hvor der kun er 5 tilbage. 3 bliver hentet på fredag, 1 på søndag og så er der kun lille Iris Isador tilbage hos os.

Meldingerne fra hvalpenes nye familier er at alle trives. Og langt de fleste siger flot til når de skal ud. Dejligt at vores stor renlighedstræning har virket. :-D

Joan har sendt billedet nedenfor at Figos tur hjem til Sjælland. Hvem siger, at det at flytte hjemmefra er en stressende oplevelse? Det ser ud til at vores bil-træning har virket. Han sov hele vejen :-D

Han kan vist ikke være meget mere afslappet!

3.feb. Så er hvalpene ved at være klar til at flytte hjemmefra. Inden vi får set os om er det blevet den 6. februar.

I går var Stine og jeg ved dyrlægen med hvalpene, hvor de fik sundhedstjek og vaccinationer. Jeg havde frygtet det lidt, for vil skulle have 9 hvalpe, 3 voksne hunde og en kat (som skulle kastereres) med. Et syn for guderne :-)

Turen gik overraskende godt. :-) Hvalpene brokkede sig lidt på halvdelen af turen derned, og så lagde de sig ellers til at sove. Hele turen hjem var de også stille.

De var super dygtige dernede. Vi havde taget aviser med, som de pænt gik på, når det blev trængende. Dyrlægen havde lagt aktiveringsgenstande frem til dem i undersøgelseslokalet, så hvalpene rigtig kunne hygge. Alt blev undersøgt, vægten blev invaderet af hvalpene, som synes det var sjovt og kravle op
og ned på den. Efterhånden som de blev trætte, lagde de sig til at sove mellem vores ben, mens vi havde en af de andre hvalpe på undersøgelsebordet. Alle fandt sig super i at blive lyttet på, kigget tænder og øre samt vaccineret. Inden vi havde fået set os om var der gået 1½ time. Og det helt uden stress!

Dyrlægen var meget tilfreds med dem. Ingen anmærkninger overhovedet - og så var de ifølge hende utrolig godt socialiseret, trygge, kontaktsøgende og rolige. Alt det viste vi jo godt, men man bliver aldrig træt af at høre det. :-D

1.feb. Endnu en dag med masser af leg i det fri. De bliver helt vilde og drøner rundt i hele haven. Man kan simpelthen ikke lade være med at stå og smile. Kursisterne på mit formiddagshold ville gerne se de 9 skønheder, så jeg benyttede chancen til at få hjælp med dem i haven og tog dem alle med ud. Det var ikke kun mig som nød synet. Endnu engang fik hvalpene mulighed for at hilse på nye mennesker, og som altid var de alle med på idéen. Det er bare så dejligt, at ingen er usikre, og at de alle går på med krum hals.

Jeg har lagt nye billeder ind under I-kuld. Havde forestillet mig, at de blev flotte portræt billeder, men hvalpene havde en anden idé - de ville bare ikke sidde stille. :-D

31. jan. Så kom endelig den dag, alle hvalpekøberen har set frem til - nemlig dagen for hvalpetesten. Alle hvalpene klarede sig utroligt flot. Der blev givet rigtig mange C-er, så alle kom i katagorien: Tre eller flere gange C: En hund der opfylder alle familiebehov og ønsker om almindelig træning. Egner sig godt til børn og førstegangs-hundejere. Nogen var lidt mere aktive og andre lidt mere rolige, men det var så små forskelle. Vi testede dem også på lyd. Alle unden undtagelse tog selvstændigt kontakt til genstanden bagefter, enkelte ville enddog lege med den. Vi var bare - som så mange gange før - SÅ stolte af dem. Heldigvis blev samtlige af hvalpenes familier glade for at det netop blev den hund de fik. Så det er dejligt.

Chipmærkningen foregik også helt uden dramatik. De sad hos mig, men Solveig stak dem. Et par enkelte kom med et lille piv, men det var det hele.

Der skal nok komme billeder af dem - med deres nye navn under I-Kuld senere idag. Men tiden løber sommetider fra os. Det er meget sjovere, at være sammen med hvalpene end at sidde ved computeren :-D

30. jan. Så er de allerede 7 uger.  Vi er så småt ved at gøre de sidste forberedelser, så hvalpene kan blive flytteklar. De har fået klippet negele, blevet vejet og har fået deres sidste ormekur. De ligger på en vægt omkring 3,5 kg.

I morgen bliver en hård dag for hvalpene. Først skal de hvalpetestes og bagefter skal de chipmærkes. Det er dagen som alle hvalpekøberne har set frem til. Alle hvalpene er afsat, men testen i morgen vil vise, hvor den enkelte hvalp flytter hen. Jeg ved der er mange i de 8 famlilier som virkelig har talt ned til denne dag. Der er jo 9 hvalpe, og det betyder, at én bliver hos os :-D

De skønne 9 elsker sne, og det både til at lege i og spise af. Det er så svært at beskriv, hvor meget de nyder at være ud, så se billederne nedenfor - de kan meget bedre beskrive det.

27. jan. Tiden flyver af sted og vi kan slet ikke følge med - om kun 10 dage er de allerede klar til at flytte fra os. Det bliver alt for tomt. De er stadig super dygtige og begynder at forstå de daglige rutiner. Det betyder at vi nu med stolthed kan sige at de har fået "hjerne" :-) Lige så snart de har spist løber de selv ind i buret, og venter på at blive båret ud, så de kan tisse og besørge. Nogen er endda begyndt selv at sige til. De løber frem og tilbage og piber, og så er det ellers bare med at få dem ud. Super flot ikk?

Idag har vi fået sne - ikke meget men nok til at hvalpene kan prøve at komme lidt ud i det. Det skal nok blive sjovt.

Selvom vi praler med at de har "fået" hjerne, kan den nu godt svigte en gang i mellem. Se bare billederne nedenfor. 

Livet er nu ikke det samme uden en papkasse!

Sort-plet i en pudsig soveposition - men når man er træt, så er man træt !

19. jan. Vi er bare SÅ stolte af dem. Hvalpene får nu mad 3 gange om dagen og får stadig en mælketår hos Fjante mange gange om dagen. De er bare så dygtige. Lige så snart de har spist, kommer de ind i det store bur, som vi bærer udenfor. Det første de gør, når de kommer ud er at tisse og besørge. Det betyder, at vi stort set kun har tissetåre på aviserne. Til gengæld er vi ved at udvikle nogen enorme overarmsmuskler af at løfte rundt med dem - for de bliver jo så absolult ikke mindre. Men pyt bare de bliver renlige, så er vi glade.

De er også blevet meget mere modige og jeg skal love for, at der er gang i dem, når de er udenfor. Vi er meget glade for at haven er indhegnet, og ikke mindst at der er hønsetråd omkring søen. De spurter rundt og leger med Fjante og de andre voksne hunde. Specielt Happy på 1½ elsker når de kommer ud og leger  :-). Jeg frygter lidt hvordan de bliver at holde styr på om 2 uger.

Stine er flittig med børsten, så alle hvalpene bliver børstet dagligt. De får jævnligt klippet negle, som stadig giver mig lidt sved på panden, for neglene er små og pelsen er vokset godt til, så det er næste ikke til at se noget.

De hygger sig med leg i køkkenet, og ind imellem forlader de legen og styrter ind i hvalpegården for at tisse på avisen, eller lige ved siden af. Præcision er ikke deres stærke side :-)

De er super gode till at hvile til trods for at der sker alt muligt omkring dem. Så kort sagt. Vi er bare SÅ stolte af dem! Jeg har lagt nye billeder ind under I-kuld så I kan se hvor store, flotte og charmerende de er.

13. jan. Fredag den 13 har vist sig at være en super dejlig dag. Masser af solskin, så hvalpene har også kunnet komme ud idag (få min) som er så vigtigt.Og så er der ellers blevet leget, og leget og spist og leget lidt mere. Nyd billederne nedenfor.

Vild tumleleg. 

Skal vi byttte legetøj?

Taget på fast gerneing - må ellers ikke bide i kurven.

Så er der mad. 500 gram er væk på 30 sek.

Buksetrolden på vippen. Hun er bare så god til at holde balancen.

Sidstehan angriber køleskabet og/eller sit spejlbilled.

Hejsa.

Du store verden.

Vi vil SÅ gerne op og hygge - reservemor.

 

10. jan. Solskin, vindstille og 8 grader i skyggen, så blev det idag, at hvalpene skulle en tur ud for første gang. De tog det bare så flot at få græs under poterne. Ingen virkede usikre på den nye situation, og Fjante var i den syvende himmel. Hun for rundt, så det var lige før end hun fald over hvalpene. Hun forsøgt virkelig at få en leg i gang med dem. Hvalpene var dog ikke helt klar på det endnu, men det skal nok komme. De er jo kun 4 uger og 1 dag :-)

Fem minutter udenfor, lidt mad hos Fjante - som nu giver stående taffel. (For Fjantes vedkommende med en ben solidt plantet i hvert verdenshøjrne, for ikke at miste fodfæste, når 9 sultne kobler på.)  Så blev de så trætte, at de faldt i søvn under den ugentlige vejning.  Vægt: fra 1790 gram - 1952 gram.

 .  

Måske var det ikke kun turen i det fri, som udløste en ekstra lang middagslur. Hvalpene har nemlig holdt fest i nat. Da vi til morgen kom ned i køkkenet, var 7 af de 9 hvalpe kravlet ud af hvalpegården, og festede vildt med alt hvad de kunne finde. Så nu er lågenåbningen i hvalpegården blevet forhøjet.

Et nyt stykke legetøj, har været en stor succes. En plysbelagt mini vippe med rør til at kravle igennem. Det er bare fedt. For selv om man er hund, kan man sagtens lege med kattelegetøj. Det er jo så dejlig blødt, at det også kan bruges til at sove op ad.

3. jan. Der er langt nye billeder ind under Kuld: I-kuld

2. januar. Allerede 3 uger. De er som rigtige hvalpe nu. De leger og reagerer med stor genkendeligehed på vores stemmer. Vi har endelig fundet navne til dem og indberettet det til DKK. Uha det er ikke helt nemt med I navne. Men det lykkedes dog at finde navne til alle 9. Nogen af hvalpene har endda får valgt navn, af deres nye familie. Nu er det blot at vente på, hvem der skal hedde hvad - det vil hvalpetesten når de er 7 uger gamle vise. 3 uger betyder også den første ormekur og så skal de til at smage rigtig hundmad - hvilket selvfølgelig er BARF hvalpekomplet. (Der kommer billeder senere idag.)

Her er deres navne:

 • Baagegaard's Instant Isak
 • Baagegaard's Important Ingolf
 • Baagegaard's Impressive Idon
 • Baagegaard's Inspiring Iggi
 • Baagegaard's Indigo Jill
 • Baagegaard's Iris Isador
 • Baagegaard's Ivalo Ibsen
 • Baagegaard's Incredible Isolde
 • Baagegaard's Innocent Ina

Mandagsvejning - en afslappe oplevelse. Sidstehannen.

December 2011

31.dec. Måske skal jeg til at tro på nisser. Fjante havde i går fået serveret sin sene aftenration af BARF i en stor metalskål udenfor fødekassen. Jeg forlader rummet og da jeg kommer tilbage få min efter, ligger metalskålen oppe i fødekassen. Nede i skålen - som ligger på siden, ligger lille frk. todelt og guffer BARF i sig. Festen stoppe dog med det samme, da jeg synes det er lidt for tidligt at starte på fast føde. Fjante var dog af en anden opfattelse, eftersom hun havde sat skålen op til dem. :-D

Hvalpene er også komme ud af fødekassen. De er istand til at suge sig så fast på dievorten, at de hænger fast når Fjante springer ud. Det betyder at de dumper ned uden for kassen. Så for at undgå fald fra "stor" højde, har de nu fået en kæmpe plastikkurv, så kan de bedre klare det.

De er også rigtig blevet mobile, de leger og tøffer omkring, ikke langt men de kommer omkring. Så hvalpegården er også blevet udvidet. Men tænk om 2 dage er de jo også allerede 3 uger. Tiden flyver af sted.

Vi har haft besøg af de nye hvalpefamilier. Fjante har taget det super flot. Hun klare det fint og afslappet at fremmede kommer og tager hende hvalpe. Hun tjekker dog, hvor de er og lægger sig så ellers ned, og venter på at blive nusset på maven.

Godt nytår - og på gensyn i 2012

26. dec. Ak ... den travle juletid har betydet, at der slet ikke er kommet opdateringer, og der er ellers sket så meget. Alle hvalpene fik på 10. dagen øjne og ligner nu rigtige små hunde. Se bare den lille hun nedenfor.

Kuldet er idag præcis 2 uger gamle og de er begyndt at få ben ! Skal altså forstås som, at de nu er begyndt at komme op og stå og smålege lidt. Det kniber dog noget med balancen endnu, for når de endelig forsøger at daske lidt ud efter en kuldsøskend, tilder de som reglen rundt på ryggen igen :-D Ser super sødt ud. Og så bliver de hurtigt trætte igen. :-)

 

De har også får klippet negle. Hold da op - der var godt nok mange og meget små negle der skulle klippes. Så selv om jeg har øvet med med juleklip, gav det godt nok varmen.

Vægten siger at alle nærmer sig 1 kg, der er 3 som allerede har rundet det.

Juleaften med råhygge i sofaen - Stine og hvalpene nyder hinanden.

19. dec.  Allerede 1 uge gamle. TIden går bare hurtigt. De er bare vokse, de "små" det er tæt på at de har fordoblet deres vægt her på blot en uge. Den store sorte tæve - øgenavn: Sumo - vejer nu over 700 gram. Fjante kan vist roligt skrive malkemaskine på sit CV. Godt gået Fjante. Jeg har lagt billeder ind af hvalpene enkeltvis under kuld I-kuld.

Se lige her.... Er de ikke bare skøn!!!!

17. dec. Hold op hvor de vokser. Alle har nu passeret 500 gram og et par enkelte har rundet 600 gram. Det betyder selvfølgelig ikke at de ender ud med at blive kæmpe hunde. De har bare fået en super god start på livet.

Jeg måtte dog en tur til dyrlæge efter kalk igen i går, men det tror pokker sådan som hun giver mælk. Vi er begyndt at omtale hvalpene som vores små mursten.

Fjante er nu også begyndt at gå lidt fra hvalpene, ikke langt væk, bare lige en tur op i sofaen, lige ved siden af hvalpekassen.

LIge et par billeder af nogen dejligt, mætte, tilfredse og trygge hvalpe. Nyd dem lige.                               En lille middagslur - der slås mave.

Råhygge med Fjante. 5 dage gamle.

15. dec. Fjante er fantastisk. Hun er simpelthen den perfekte hundemor. Hun forlader kun hvalpene i forbindelse med en meget trængende tissetur. De for konstant tryghed, mad og pleje. Og det kan ses på vægten. Her 3 døgn gamle er alle over de 400 gram og 2 er helt oppe over 500 gram, og det vel og mærke helt uden hjælp fra os.

Fjante har også fået sin appetit igen. Idag har hun f.eks. spist 1 kg BARF samt havresuppe med hybenpulver og Dyregod. Men det er også nødvendig, når du de små spiser så godt.

Der er også dejligt ro i fødekassen - så lige nu kan vi roligt sige at alt er en fornøjelse. :-D

13. dec. Natten er forløbet fint, med en del uro som forventet. Heldigvis har jeg en god mand, og tog nattetjansen (er selv blevet for gammel til at klare to nætter i streg uden nattesøvn). Her til morgen begyndet Fjante dog at halse en del, og virke slap i det. Hun havde forhøjet temp. 39,5 - de kan dog sagtens have lidt feber efter fødslen. Så af sted til dyrlægen med Fjante og 9 hvalpe i en varme kasse.

Undersøgelsen vist at hun var sprunget en del, så nu er hun på antibiotika. Desuden fik hun en indsprøjtning med kalk, og faldt hurtigt til ro. Hun ligger nu stille og roligt og hygger sig med hvalpene. Det er dog tit at tæven kan få kalkmangel, specielt med sådan et stort kuld.

Dyrlægen var vildt imponeret over Fjante og hendes hvalpe. Fjante var som altid super sød og lod sig tjekke på både kryds og tværs udvendigt og indvendigt. Og havde også tid til at blive nusset. Hun lagde sig stille ved siden af kassen mens dyrlægen undersøgte hende hvalpe.Hun har bare et helt perfekt temperament.

Hvalpenes størrelse - alle har holdt vægten eller har taget lidt på - kom dog noget bag på dyrlægen. Sagde gentagende gang: Hold op hvor er de store og stærke. Det er jo helt labrador-hvalpe størrelse."  Fjante har også givet alt hvad hun havde. Hun har tabt sig ca 1,5 kg i forhold til før drægtigheden. Så nu skal der fedes op, nu hvor hun igen har plads til mad i maven.

12. dec. Fjante har idag født 9 skønne hvalpe - 4 hanner og 5 tæver. Fødslen gik i gang i går aftes og kl. 5:35 kom den første hvalpe til verden. En broget han. og herefter gik det eller bare derud af. Sidste hvalp er født kl. 9:33. Fjante har simpelthen været helt fantastisk. Der er bare ikke noget som kan slå hende ud. Hun har klaret super flot. Lige nu ligger hun stille og roligt i fødekassen og nusser hvalpene lige så forsigtigt. Vi troede egentlig at hun var færdig da hvalp nr. 8 var født, men så wupti kom nr. 9. Der er ikke noget at sige til at hun var stor. Hun var så stor at hun ikke kunne slikke sig bagi og det var først efter de to første hvalpe var født, at det lykkedes hende at komme derom. Ikke nok med at det var et stort kuld, det var også store hvalpe. Hurra for BARF fodring. Se vægtfordelingen nedenfor.

 

Kl. 05:35 - Han roget - vægt  349 gram

Kl. 05:48 - Tæve sort med hvidt bryst, venstre forpote hvid spids - vægt 425 g

Kl. 06:06 - Tæve broget, hvid forpart m. hvide for- og bagben - vægt 362 gram

Kl. 06:36 - Han broget, sort over hale, sort plet på bagpart - vægt 396 gram

Kl. 07:26 - Tæve sort,hvidt bryst bryst, højre forpote hvid. - vægt 329 gram

Kl. 07:35 - Tæve sølvgrå, todelt aftegn, sort bagpart, plet v. balle - vægt 375 g

Kl. 08:19 - Han sort med hvidt bryst. - vægt 384 gram.

Kl. 08:34 - Tæve broget, stor sort plet på ryggen, med hvid plet i - vægt 332 g

kl. 09:33 - Han gråbroget. Sort sadel og cirkel om hale,  Vægt 379 gram

Hvalp nr. 4 - han - tænk at være så stor og stærk, at den kan sidde op og spise efter blot 1 time.

Uge 49. Så er nedtællingen i gang, Fjante skal gerne føde sine hvape i næste uge. Fjante er blevet kæmpe stor - synes næsten det er helt synd for hende. Hendes store mave fylder så meget og er så spændt at hun ikke kan sidde normalt, men er nød til at læne sig op ad ting. Hun har også fuldstændigt opgivet at klø sig nederst på ryggen, da det fysisk er umuligt. Men vi hjælper jo gerne. Til gengæld elsker hun at ligge på ryggen med et ben i hvert verdenshjørne og blive kløet på maven. Hun har lært et lille trick, hvor hun skal gemme hovedet bag sine forben, mens hun ligger på ryggen. Hun ligner en lille bæver, når hun ligge og kører forpoterne hen over snuden. Det udløser ALTID et ekstra nus på maven. Det kniber også med at kunne holde sig en hel nat, så vi må sommetider have ekstra gang i gulvskrubben.

Vi tager temperatur: Fjantes normal temperatur ligger normalt mellem 38 og 38,5 i takt med at fødslen nærmer sig, vil hendes temperatur falde. Når først den er under 37 grader, skal fødslen gå i gang inden for 24 timer. Det er ret smart, for så kan vi hele tiden følge med, og gribe ind såfremt det skulle blive nødvendigt.

En sjov oplevelse. Fjante lå på stuegulvet som sov tungt, der var meget gang i hvalpene som vi tydeligt kan mærke, når vi lægger hånden på den store mave. Fjante er jo ikke vant til al den aktivitet i maven, så pludselig springer hun op og kigger sig forvirret omkring, lægger sig igen  og efter et par min gentager det hele sig. Tror hun får sit hyr med hvalpene når de engang bliver født, når de allerede hun kan holde hende vågen.

Fjante har i denne uge uge være ude på sin sidste rigtige gåtur inden fødslen. Hun er blevet meget tung og går meget langsomt. Hun er heller ikke interesseret i at komme væk fra gården. Istedet får hun mange små ture ud over markerne, i det tempo som hun selv ønsker.

Når hun sidder på køkkengulvet er det tydeligt at den store mave spiller ind. Hun kan nemlig ikke holde styr på både forpart og bagpart, når mave trækker mod gulvet, hun skrider simpelthen ud :-D

November 2011

Her 3 uger før forventet fødsel er fjante blevet rigtig drægtig. Hun har allerede en stor mave, og viser tydelige tegn på drægtigheden og at der er noget som tynger. De vilde løbeture ud over marken er blevet erstattet med stille og rolig gang ved siden af mig. Hun kan dog ind i mellem lade sig lokke med af de andre, men det er sjælden ret langt. Happy som jo ellers er vant til at tumle flere timer om dagen med Fjante, må tage til takke med de lidt ældre hunde. Eftersom der nu kun er 3 uger tilbage har hun fået sin ormekur.

Der ER hvalpe i Fjante :-) Var til sundhedstjek mad Fjante, vil jo gerne sikre mig at alt er som det skal være. Alt var i den fineste orden, og så kunne dyrlæge og jeg jo ikke lade være, med at tjekke drægtigheden. Scanningen viste 4 - 5 hvalpe måske flere. Åh nu kan vi for alvor begynde at glæde os.

Oktober 2011.

Uge 41: Så er Fjante blevet parret med Goofy, og det op til flere gange. Hundene kender hinanden i forvejen, hvilket bestemt er en fordel. De havde en meget idylisk parring her til morgen. Lene ankom med Goofy kl. 8:30 solskin og vindstille. Efter få min leg, havde de parret og hang sammen. Lene og jeg sad selvfølgelig ved hundene imens. Og ind fra sidelinien kom kattekillingen Fister, som ikke vil gå glip af noget. Så i de 10 min hundene hang sammen, sad Fister midt mellem dem og hyggede. Det må vi da kalde idyl på landet. Kl. 8:55 var Goofy igen på vej hjem. Åh hvor vi glæder os til at se resultatet.

Uge 40: Baagegaards Funny Fjante er gået i løb og forventes parret med Camagis Pegasus - til daglig kaldet Goofy - i starten af uge 41. Hvalpe forventes i starten af december.

17. August - 2010. Nyt fra hvalpene.

Indi (Herbie) er i dagpleje hos os i denne uge. Darcia er stadig vild med sine hvalpe, som får lov til at die hos hende mange gange om dagen. Hey Hope er kommet til at hedde Tess. Et super navn, til en lille fræk schapendoes. Alle meldinger er at hvalpene stort set er renlige. Dejligt at vores store arbejde har virket.

Tess på vej til Værløse med sin nye familie.

14. august. Så er alle hvalpene rejst.

Efter en meget hektisk dag, hvor der skulle gives informationer til hvalpenes nye familier er her pludselig helt stille.

Alle tre hvalpe er kommet til nogen super dejlige familie.

 • Herbie (nu Indi) er flyttet til Bellinge til Christina og Steen samt deres 3 børn.
 • Hailey er flyttet til Ringe, til Tanja og Mikael samt deres 4 børn.
 • Hope er flyttet til Værløs til Vibeke og Peter.
 • Mens Happy bliver her hos Stine.

Jeg ønsker alle familierne rigtig god fornøjelse med deres hvalpe og håber de kommer til at nyde dem lige så meget som vi har gjort.

13. august. Her til aften virker alle hvalpene helt friske igen. Hurra!

13. august. Stakkels små pus.

I dag skulle de så til sidste tjek hos dyrlægen. Sundhedstjek og vaccination. Hvalpene opførte sig - selvfølgeligt - eksemplarisk. Men blot 5 min efter sin vaccination blev Hope dårlig og begyndte at kaste op. Og pokker om ikke alle hvalpene er blevet dårlige. Hele eftermiddagen har de på skift kastet op. De leger og er glade, og så pludselig bliver de helt stille og kaster op. Heldigvis virker det som om at Happy og Hailey er helt over det nu (de har i hvert fald ikke kastet op længe), Herbie som startede sidst har kun lidt, men stakkels Hope har lige kastet op igen. Godt de stadig har mor Darcia som kan give dem en mælketår. Hun har været rigtig gavmild med det i dag. De får Zoolac så vi håber de snart er klar igen.

Måske er der alligevel noget om fredag den 13. !

12. august. Så håber vi hun har lært det.

Der er virkelig gang i hvalpene nu, og deres nye familier kan godt starte løbetræningen. De er helt vilde når de drøner rund i haven. Normalt er de jo i den dertil indrettede hvalpegård, så nye steder er FEDT! I enden af haven har vi et havebassin, som selvfølgelig virker som en kæmpe magnet på hvalpene. Vi er altid mindst to personer på hvalpene, når de er derude. Men så alligevel var vi ikke hurtige nok. Hey Hope som jo altid er frisk på en ny udfordring drønene lige mod bassinet og glemte alt om sin bremselængde. Plask ...! så lå hun i bassinet. Vi fik hende selvfølgelig op med det samme, men resten af dagen, kunne hun pludselig finde ud af, at gå uden om vandpytter. :-D

9. august. De nye familier

I dag har hvalpene bestemt ikke kedet sig. De har leget både udenfor i det skønne vejr og i køkkenet, hvor vi træner ikke at bide i ledninger. I eftermiddag var Haileys nye familie og Herbies familie ude og nusse deres hunde. Hvalpene var rigtig i holpa idag. Hele haven blev undersøgt og der blev leget med Fjante, som i dag virkelig levede op til sit navn. Nu skulle man tro at de var trætte, men nej, efter en lille lur. Stod den på vild leg med Darcia. Nu sover de !

Stine - vores store pige - fylder 18 til september og har kun et ønske nemlig Happy Holly. Det ønske bliver selvfølgelig opfyldt. Det er super skønt at 3 af hvalpene bliver på fyn og de skal mødes, hver søndag til hvalpemotivationstræning.

Nu mangler vi bare at finde en super skøn familie til min lille Hope. En dame med power!

8. august. Travl weekend.

Så blev hvalpene allerede 7 uger i lørdags og om ikke engang en uge rejser de første hjemmefra. Vi kommer godt nok til at savne dem. Hvalpene er helt fantastiske og super dejlige, frække, imødekommende og glade. De blev testet i lørdags og der var ingen overraskelser.

Hvalpen fik klippet negle endnu engang og fik deres sidste ormekur. De har fået deres flotte stribede halsbånd på, og hvis hvalpene kunne tale, ville de helt sikkert sige, at de halsbånd de driller. Det ser simpelthen så super sødt ud, når de kommer os løbende imøde, mens de logre så meget med halen at de løber sidelæns, alt imens de med det ene bagben klør sig på halsen, da halsbåndet driller.

Familien Bartholin var lige ude og nusse deres Herbie.

4. august. Mangler mit kamera. øv!

Vores søn er på cross-ferie og har vores kamera med, så der er ingen nye billeder før end på lørdag. Desværre - for hvalpenes allerbedste nye stykke legetøj, en blød, stor plysbold med indhold er virkelig blevet brugt. Hele formiddagen har de tæsket rundt med bolden, hevet og rusket i den og .... fået stort set al indmaden ud i mange små stykker. Tænk hvor meget det kan fylde på græsplænen. Her manglede jeg mit kamera. ps. Behøver vel ikke skrive at de ikke har bolden mere :-D

I går var det første gang, at jeg har oplevet hvalpene reagere på noget. Midt i deres middagslur, ude i skyggen under træet, kom der to meget lavtgående jagerfly. Jeg skal ellers love for, at de kom ind ad døren i en vældig fart. Heldigvis aflader de lyn hurtigt og helt upåvirket lige bagefter. Der var heller ingen reaktion fra dem da jeg slog græs med havetraktoren lige ved siden af deres udendørs legeplads. De kiggede lidt og legede så videre.

2. august. Halsbånd og kalveribben

Hvalpene har i dag haft halsbånd på for første gang. Det er meningen at de gradvist skal blive fortrolige med det. Tror det kommer til at gå nemt. Efterfølgende fik de kalveribbe og hygge sig med. De skulle dog være lidt hurlige for ellers kom Darcia dem i forkøbet. Heldigvis var der nok til alle. :-D

31. juli. Leg og hygge i det fine vejr.

Der er ikke sket så meget i dag. Hvalpene har dog som sædvanlig hygget sig - de elsker at være ud. Familien Bartolin - eller dele af den - var lige et smut forbi, for at hilse på hvalpene inden de drager af sted på ferie i en uge. Karoline på næsten 6 år kan næsten ikke vente, men synes dog nok at de små er noget pågående :-D Jeg skal også love for at der er gang i den når alle 4 beslutter sig for, at der skal være fest. Heldigvis er katten Max sød til at underholde og blive kælet for af Karoline. Hvalpene er nu helt på det rene med katte.

Lidt billeder af leg med søster Fjante og mor Darcia

    

30. juli. Våde poter

Pokkers til sommervejr - har alllerede glemt hvor dejligt varmt og solrigt det har været. Det har stort set regnet hele dagen. Hvalpene som jo plejer at være meget ude, var selvfølgelig også ude i dag. Dog mest mellem regnbyerne. At det var vådt tog de i stiv arm.  De drønede rundt og legede som de plejer. De har nu endelig opdaget det legetøj som jeg har hængt op i træet, og jeg skal da ellers love for at de går til den.

Darcia er for første gang begyndt at sige lidt fra over for dem - når de ustandselig forlanger mælk. Irettesættelsen sker stille og roligt og de forstår det heldigvis.

Hailey og Happy har været dagens helt store puttehoveder. De er helt vilde for at komme op på armen. Der hænger de så bare og hygger, helt uden at bide i os. Meget dygtige hunde !

28. juli Endnu en ormekur

I går skulle de have ormekur for anden gang, og sjovt nok kunne de lide det. De var helt vilde for at slikke det i sig.

Hvalpene var så heldige at få besøg af familien Bartolin igen. Familien kunne tydeligt se og mærke at der var sket meget med hvalpene de sidste 3 dage. Der var rigtig gang i de små. I øjeblikket øver de sig i at slå ting ihjel, så som bamser, tæpper, rusketov og en enkelt storetå en gang i mellem.

Vi kan nu tydelig mærke, at det er i forbindelse med at de bliver overtrætte. Hvis vi så lader dem være få min trisser de øjeblikkeligt ind på deres madras og sover. Hvalpene er dog blevet gode til, at søge væk for at hvile helt af sig selv. De så også super hyggeligt ud da Mathilde og Karoline lå og hyggede med sovende hvalpe omkring sig.

Hvalpenen ELSKER menneske-kontakt. Det første de gør om morgenen, er at komme hen for at blive nusset lidt, inden de går ud og tisser. Alle mennesker bliver mødt af ivrige hvalpe med logrende haler som vil op. Dette er selvfølgelig også Darcias fortjeneste. Hun er selv imødekommende overfor alle som vil nusse om hendes hvalpe.

26. juli. Så er de små pus blevet DNA testet.

Så kom dagen, hvor hvalpene skulle DNA testes. Så af sted gik det med 3 voksne hund. Far Chiva, Mor Darcia og Storesøster Fjante (som fik taget blodprøve til DNAtest for PRA) samt 4 hvalpe. Troede egentlig jeg kørte Hyundai, men tror måske det er mere korrekt at sige, at jeg kører hundehus :-D

Det gik super fint. Hvalpene har jo være ude og køre i bil en del gange, så er var ingen larm. De lagde sig pænt ned og slappede af. Hey Hope brokkede sig dog lidt over, at hun ikke kunne komme op til mig. Det er utroligt som de små er i stand til at holde øjenkontakt.

1½ time senere - efter 7 blodprøver, og sved på panden fra min side (det er altså slet ikke så nemt at holde sådan en lille hvalp helt stille, mens der tages blodprøve. Men øvelse gjorde mester :-D.) var vi klar til at køre hjemad igen. En stor tak til Jutta, som var med som hundepasser. Hvalpene hyggede sig mægtigt, med at drøne rundt i klinikken og bide dyrlægen i ben og storetå. :-D

De nød dog at komme hjem igen. Efter en lille lur var de igen klar til leg med storesøster Fjante og deres aktiveringsbane.

 
 
 
 
Baagegaard v/ Pia Graff