Velkommen - Schapendoes > Nyheder- schapendoes > K-Kuld nyheder
 
 
 
 
 

K-Kuld nyheder


Alle hvalpe har fået nye hjem.


12. juli - Renlighedstræning. Tror bestemt jeg har verdens dygtigste hundehvalpe.
De kan sove til kl. 8, og har kun lave et par enkelte tissetåre på avisen og der er kun aviser på 1/3 af hvalpegården nu.
Det første de gør om morgenen, når jeg kommer hen til dem (de sover stadig) er at drøne ud af havedøren og tisse. Det ser lidt sjovt ud med 10 små tissende hvalpe på stribe. Og så kommer de ellers tilbage i fuld fart og skal nusse. Det er SÅ dejligt når renlighedstræningen virker - ikke mindst når nu de har overtaget halvdelen af vores stue.
Om lidt får hvalpene besøg af far Charlies familie. Rigtig god søndag til jer.

Smukke og skønne Kingston.


5. juli - udehygge. Hvalpene er nu 4½ uge gamle og nyder for alvor at komme ud. Det første møde med græs, var med en lille smugle skepsis, men få minutter efter var det et hit. Det er tydeligt, at de nyder, at være i skyggen i det kølige græs med den varme vi har pt.

I dag er de blevet præsenteret for den farlige kost. Dvs. hvalpenes umiddelbare reaktion var, "gad vid og den kan leges med". Så det tyder på, at hvis jeg skal præsentere dem for noget "farligt" skal jeg tage mig mere sammen :-). Dejligt at de har det gå-på-mod.vi nyder hvalpene i fulde drag.24. juni - Rigtig mad for første gang. Hvalpene fik i dag rigtig mad for første gang. Jeg skal love for at den lune BARF hvalpemix var et hit. Selv om de hver kun fik det, som svarede til en lille spiseskefuld, har det alligevel allerede givet en helt anden ro hos dem.

Hejsa :-)

og der spises :-)

22. juni - Så har de fået deres navne indberette til DKK.

Hannerne kommer til at hedde:

  • Baagegaard's Karlos (Brun og hvid)
  • Baagegaard's Kalle
  • Baagegaard's Konrad
  • Baagegaard's Kalvin
  • Baagegaard's Kody
  • Baagegaard's Kornelius
  • Baagegaard's Kingston

Tæverne kommer til at hedde:

  • Baagegaard's Kelly (Brun og hvid)
  • Baagegaard's Kenzie
  • Baagegaard's Kaylee


21. juni - spisetid. Både hvalpene men også Isador tager godt fra. Den lille hund på 14 kg. starter morgenen med 1 kg. BARF hvalpemix. I alt nåede hun at spise 2 kg BARF den dag :-). Det er faktisk lykkedes, at få hende til at tage på til trods for at hun dier 10 hvalpe. Efter fødslen var hun jo blevet så tynd, hun havde slet ikke haft plads til mad det sidste stykke tid. Det tror jo pokker med 12 hvalpe som fylder.
14.  juni- Hej verden :-)
Hvalpene er nu 12 dage gamle, og har de sødeste blå øjne. De har udviklet sig til 10 som tyksakker, som vokser helt vildt. Søren har passet dem, i de timer vi har været på det Fynske Dyrskue, og vi kan se de er vokset, på de timer vi er væk.


11. Juni - Hvalpene stortrives og er efterhånden alle blevet nogen små tyksakker. Isador giver godt med mælk, men hun spiser også godt.
Hurra for BARF, for Isador spiser nu 1,5 kg hvalpemix om dagen.
Hvalpene er nu 10 døgn gamle og der er begyndt at komme så sprækker, så inden længe kan vi beundre deres smukke øjne. I morgen skal der klippes negle. Dejligt at mit syn ikke er så godt, for så må jeg holde og Stine klippe.


8. juni - Er de ikke bare dejlig?


7. juni - Det går så godt i fødekassen nu.
Efter den turbulente start med kejsersnit og syg hvalp, begynder der for alvor at være idyl i fødekassen. Isador har været svær, at få rigtig i gang med at spise. Det har helt sikkert været en kombination mellem kejsersnit, smertestillende, ny stresset situation og noget kalkmangel. Her til morgen kl. meget tidlig 04:30, blev hun meget rastløs, halsede ville ud og ind osv. Hun har nu fået 2 x kalk injektioner, og så kører det. Isador har bl.a.... spist 1 kg BARF med brusk. Hun har ikke behov for at komme ud og grave, er stoppe med at halse og så er mælken for alvor løbet til. Der lyder en smasken, slupren og sutten fra hvalpene, når de forsøger at synke hurtigt nok, når mælken løber hurtigt. Dejligt at Isador nu klare det selv, selvom det nu var ret hyggelig, at give flaske, for K-kuldet elskede deres godnat-bajer.


6. juni - Ups :-). Tror jeg skylder min mand mere end en stor tak.
Både Isador (tror jeg i hvert fald) og jeg er meget taknemmelige for at Søren tog den sene nattevagt hos hvalpene. At Isador så kvitterer ved at kaste op på min mand, mens han sov på madrassen ved siden af hvalpene, er knap så heldig. Heldigvis nåede han at dreje hovedet, så skyllen "kun" kom ud over hans hals og bryst. Tror måske en god middag vil være på sin plads :-). Godmorgen

Isador ser ikke særlig skyldig ud :-)


5. juni - fortsat. Lille Fighter klarede den ikke. 
Heldigvis har vi gjort alt, hvad vi kunne, og nu vil vi glæde os over de 10 dejlige hvalpe som ligger trygt og godt hos Isador. Hvalpene har i løbet af det sidst døgn tage mellem 20 og 30 gram på. Så ja de stor trives. God nat til jer alle her fra fødekassen

5. Juni - Den lille Fighter her det skidt. Den lille Fighter, som fik det hårde behandling i forsøg på at få hende ud, har det meget skidt.
I nat holdt hun pludselig med at ville spise, hun virke slap. Kl. 3:30 tog hun dog pludselig imod sutteflasken igen. Til morgen kunne vi se at hende højre forben var meget hævet og rødt. Så af sted til dyrlægen, hvor der blev konstateret en infektion i benet. Der var to små rifter, højst sandsynligt opstået, da de forsøgte at trække hende ud med tang.Hun har stadig sutterefleks, og skulle jo klart have en chance, så nu er hun på smertestillende og antibiotika. Det er meget vigtig, at hun bliver holdt varm, så hun bor enten under min trøje eller på varmepuden i en dertil indrette kurv. Isador holder hende stadig ren, og er lige så interesseret i hende, som i de andre hvalpe - det tager jeg som et godt tegn. Vi krydser finger og håber hun klare den, men ellers har vi i hvert fald gjort, hvad vi kunne

4. juni - Lidt nyt fra fødekassen. Stort set forløber alt som det skal. Isador ELSKER sine hvalpe og har det rigtig godt efter kejsersnittet. Vi behøver ikke være bekymret for en brystbetændelse for der er jo masser af hvalpe til at tage fra. Isador for smertestillende og skal i dag starte på antibiotikapillerne. Vi krydser finger for at de ikke giver hvalpene dårlig mave.
Hvalpene trives alle har her efter 1 døgn beholdt deres vægt. Nogen har taget lidt på, mens andre har tabt et par ...gram (kan også skyldes vægten - de ligger jo ikke lige frem stille når de skal vejes ;-)). Det er kun den lille brune tæve (Fighter), som har tabt sig lidt for meget. Det var hende som fik den hårdhændede behandling, da vi forsøgte at få hende ud. Utrolig at hun overhovedet var i live. Så jeg besluttede, at nu skulle det virke med en sutteflaske. Det er ingen underdrivelse at sig, at jeg hader sutteflasker, jeg kan simpelthen ikke få det til at virke. Men jeg besluttede mig for, at det kunne jeg godt denne gang ....og det virkede -yes!!  Hvor var hun også bare sulten det lille pus. Nu ligger hun dejlig rund og mæt og bliver nusset om af Isador.

2. juni - SÅ KOM HVALPENE - OG SIKKE ET KULD. 7 hanner & 4 tæver.Kl. 14 begyndte de første rigtig veer dog med lange pauser.

Kl. 15. Nu blev veerne meget regelmæssig og kraftige i ca. 10 min og så kom væskeblæren frem. Den hjælpe med at udvide og gøre klar til hvalpene. Efter lang tids pressen og en svær fødsel kom den første hvalp. Den sad bare fast, så med mobilen hængende på skulderen, dyrlægen i røret og masser af eksplorationscrem kom han endelig ud! 4 min efter var nr. 2 født - hun havde simpelthen lagt dem i kø :-). De første 6 hvalpe (5 hanner og 1 tæver) blev så ledes født på 2 timer.

Men så gik hun i stå (det er meget normalt med en lang pause ved store kuld). .
Det virkede som om, hun ladede op til anden runde. Efter 3 timer kom dyrlægen herud og gav bå...de ve-stimulerende, kalk og fødselshjælp, men hvalpen ville bare ikke rykke sig. Af sted til Odense dyrehospital, men heller ikke her kunne de få hvalpen ud - prøvede også med tang. Så det endte i kejsersnit. Vi viste godt, at der var flere i hende med 6 mere havde vi aldrig gættet! Nu ligger Isador igen herhjemme i fødekassen (godt vi tog den store:-) ) med en flok højt larmende hvalpe. Tror ikke de bliver til meget søvn i den kommende tid. Heldigvis kender vi rutinen fra Fjantes sidste kuld, hvor der også var 11 hvalpe.
Så meget for et lille kuld ISADOR. :-). Det bliver en super sjov og dejlig sommer her på gården og vi er glade.


1. juni - Nu er det lige oppe over! Isador har været meget urolig i nat, har skulle ud og tømme sig mange gange og har kastet op flere gange. Hun ønsker bestemt ikke mad. Hun er mere restløs og har en mere anstrengende respiration. Nu kan det ske hvornår som helt. Om hun går i gang med fødslen i dag eller i morgen vil tiden vise.

28. maj - Nu sker der snart noget! - Med kun en uge til Isadors termin, er vi nu begyndt at tage hendes temperatur. Hundes normal temperatur ligger på ca. 38,5, men i takt med at fødslen nærmer sig, vil den faldet. Når først temperaturen er under de 37 grader skal fødslen starte inden for 24 timer. Isadors temperatur er på vej ned idet den ligger på omkring 37,5. Uha det er altid spændende - næsten for spændende. Vil bare gerne se et kuld sunde og raske hvalpe liggende ved hende og die. Men.. vi skal lige igennem nogen nervepirrende dage først.

Alt er ellers klart. Fødekassen er kommet ind og gjort klar. Isador har heldigvis sagt god for den. Skemaer, aviser, håndklæder, saks, sytråd osv. osv. ligger klar lige indenfor rækkevidde. Så tilbage er faktisk kun at vente og forsøge ikke at være bekymret :-). Ikke nemt når man er mig .-D 


10. maj - Isador er helt sikkert med hvalpe. Her 3½ uge før termin (fra første parring) er hun allerede meget stor. Noget tyder på, at hun at glemt, at hun har givet potedask på, kun at komme med et lille kuld :-). Uhh ... hvor vi glæder os.

6. april - Sidste parring har jeg bestemt :-). Nu må der helt sikkert være gevinst.

2. april 2015 - Så er Isador blevet parret med Charlie første gang. Alt gik som det skulle og på helt naturlig vis. Vi håber på et kuld dejlige hvalpe i uge 23.


 
 
 
 
Baagegaard v/ Pia Graff